Geldverstrekker

De Taxatheek is een landelijk werkend taxatiebureau, gericht op geldverstrekkers en intermediairs. Landelijk werken wij op uniforme wijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van een zelf ontwikkeld systeem TaxinNet. Door de organisatiestructuur en de eigen software met ingebouwde controleprocessen zijn de taxatierapporten en de service van een hoge kwaliteit. De controles zijn zowel taxatie inhoudelijk als procesmatig.

Als geldverstrekker wilt u bij het verstrekken en beheren van hypotheken de risico’s graag zo klein mogelijk houden. U zoekt daarom naar dienstverleners, die aansluiten op uw proces, u werk uit handen nemen en u voorzien in volledige informatie over de objecten. De Taxatheek levert, sinds haar oprichting in 1996, voor diverse afdelingen van geldverstrekkers de taxatieservice.

Taxatie Service

De Taxatie Service van de Taxatheek kunt u bijvoorbeeld gebruiken als servicemodule en/of controlemiddel.

Servicemodule

 • Heeft u adviseurs?
  Uw adviseur kan op eenvoudige wijze gebruik maken van TaxinNet.
 • Wilt u een uniforme werkwijze met eigen controles?
  Er kan hiervoor een apart, uniek proces worden aangemaakt
 • Wilt u papierloos werken?
  Bij de Taxatheek is dit geen probleem.
 • Heeft u een eigen opdrachtmodule op uw website?
  Deze is direct met ons te koppelen.

Controlemiddel
De Taxatheek heeft speciale producten voor geldverstrekkers ontwikkeld.

Bijzonder beheer

Sinds het begin van deze eeuw werkt de Taxatheek voor veel afdelingen bijzonder beheer. We hebben op dit vlak dus meer dan 10 jaar ervaring en zijn marktleider. Voor deze specialistische werkzaamheden hebben wij een SLA opgesteld. Deze SLA wordt ‘tailor made’ gemaakt, waarin rekening wordt gehouden met uw specifieke wensen en eisen.

Portefeuille waarderingen

Ook wanneer u op een goede, onafhankelijke en snelle wijze een hypotheekportefeuille wilt waarderen, bent u bij de Taxatheek aan het juiste adres.

Onze taxateurs kunnen op een effectieve en snelle manier grote aantallen woningen waarderen. Optioneel kan een modelmatige waardering worden toegevoegd. U heeft hiermee een unieke tool in handen bij secutarisaties, verkoop en aankoop van hypotheekportefeuilles.